Tonny en Ria WesselsTopwash Autowascentrum Tonny Wessels is ontstaan naar aanleiding van de noodzakelijke sluiting van ons BP Service Tankstation Tonny Wessels aan de Hulsmaatstraat. Deze sluiting vloeit voort uit de vuurwerkramp van 2000. De vuurwerkramp had namelijk, naast veel persoonlijk leed en materiële schade, tot gevolg dat de gemeente Enschede een nieuwbouwplan Roombeek ontwikkelde. Dit betekende dat ons bedrijf , BP Service Station Tonny Wessels, helaas (na 26 jaar bestaan) moest wijken voor dit nieuwe plan.

Ikzelf kom uit een auto(ondernemers) gezin en heb bij verschillende (auto) bedrijven (in diverse functies) gewerkt. In 1975 ben ik bij een LPG (autogas) inbouwbedrijf in Enschede gaan werken. Nadat begin jaren ‘80 de economie stagneerde ben ik, samen met mijn vrouw Ria, op 1 maart 1981 voor mijzelf begonnen met een toenmalig ELF Tankstation met Autowasserette en LPG inbouw aan de Hulsmaatstraat 24. Onze klantenkring, bestaande uit particulieren en vele garages in de omgeving, liep gestaag op dankzij onze service en kwaliteit in producten en dienstverlening.

Tussentijds heeft er diverse keren wisseling plaats gevonden in het merk van onze brandstof/tankstation; gedurende 12 jaar ELF werd het 4 jaar lang Mobil en tenslotte 10 jaar lang BP. In 1996 werd ons servicestation volledig vernieuwd, vanwege overgang op het merk BP, en de grond gesaneerd. Met een volledig nieuw en modern servicestation waren wij helemaal klaar voor de toekomst en in de veronderstelling dat wij ons bedrijf nog lange tijd zouden kunnen voortzetten.

De vuurwerkramp op 13 mei 2000 bracht, letterlijk en figuurlijk, roet in het eten….

Gemeente Enschede kwam, naar aanleiding van de ramp, met een nieuw bestemmingsplan voor Roombeek. Na 6 ½ jaar onzekerheid (vanwege onduidelijkheid en trage procesgang Gemeente Enschede) werd uiteindelijk duidelijk dat we onze toekomst niet aan de Hulsmaatstraat konden voortzetten. Echter, we lieten ons niet uit het veld slaan.

We hebben in 2007 een plan ontwikkeld om een volledig nieuw Autowascentrum op een andere locatie in de directe omgeving op te zetten. Met onze klantvriendelijkheid, kennis en ervaring hebben we onze klantenkring en service inmiddels flink kunnen vergroten. Ook de grote en/of hoge bedrijfswagens kunnen tegenwoordig zonder problemen door de verhoogde en verlengde washal nummer 3. Dit is voor veel ondernemers een uitkomst. Tevens bieden wij diverse (oplaadbare) kaarten voor elk gewenst bedrag, eventueel met extra korting. In 2009 hebben we onze activiteiten uitgebreid met een selfservice Avia Tankstation, op die manier bieden wij het gemak van wassen en tanken op één locatie. Zo proberen wij in deze dynamische tijd flexibel te zijn en altijd te bieden waar de markt om vraagt. Kwaliteit en service staan daarbij hoog in het vaandel!

Wij hopen, middels onze kennis, ervaring en service, steeds onze klantenkring verder uit te kunnen breiden. Wij gaan de uitdaging aan en zijn u graag van dienst!

Tonny en Ria Wessels